Spiritualiteit en magie in de opvoeding van je kind

Wat kan spiritualiteit en magie  betekenen in de opvoeding? Laat je alvast niet afschrikken door de term spiritualiteit. De essentie hiervan is op een bewuste, positieve manier in het leven te staan. Als kind deed je dat spontaan. Elke dag was opnieuw opwindend. Alles was magisch en spannend. Je was geboeid door de dauwdruppels op de blaadjes, door de maan en de sterren, door de paddenstoelen waar de kabouters in wonen, een mooie steen, enz… Ongeduldig keek je uit naar de dag waarop je eerste tandje zou uitvallen want dan kwam de tandenfee en kreeg je een cadeautje.  En zo zijn er nog een heleboel magische dingen geweest. Je praatte met je speelgoed of je huisdier, je had denkbeeldige vriendjes. Je fantasie was grenzeloos, het leven geweldig en magisch. Je dromen kwamen uit.

Gaandeweg zijn we allemaal de capaciteit verloren om in magie te geloven. Het werd onderdrukt, er was geen plaats meer voor. Nochtans bestaat ze echt en kan ze er voor zorgen dat jij het leven kan leiden dat je wil. Daarom is het zo belangrijk dat je je kinderen deze capaciteit niet ontneemt, maar leer zelf weer de kracht van magie kennen en in je leven te brengen. Leer opnieuw hoe je die magie kunt laten werken!

De mystieke kracht van magie schuilt vooral in dankbaarheid. Wie dankbaar is zal overvloed krijgen. Dankbaarheid, net zoals de kracht van positief denken, werken via de wet van aantrekking, waarvan de meesten onder jullie al wel gehoord hebben. Alles wat je het universum instuurt, trekt het gelijke aan. Dus wat je ook zegt, denkt of voelt dat trek je aan. Dit gaat zowel in positieve als in negatieve richting en gebeurt bij de meesten van ons onbewust. Oude spreuken als “Wat je zaait, zal je oogsten” en “Wat je geeft krijg je terug” illustreren deze wet.  De impact van woorden, uitspraken, gedachten is veel groter dan wij beseffen!  Wie elke dag dankbaar leert te zijn voor zijn gezonde kinderen, geweldige vrienden, mooie huis, relatie, enz … zal versteld staan wat hij in de plaats zal ontvangen.

Herinneringen, dingen die we leerden, ervaringen die we hadden en waarden die we meekregen, sturen onbewust ons leven of we dat nu willen of niet. Daarom is het belangrijk je hiervan bewust te zijn en ze te herkennen! Alles wat je uit balans brengt of wat je diep raakt zijn storende herinneringen die zich in je cellen hebben vastgezet. Je ruimt ze dus best op zodat je ze niet onbewust doorgeeft aan je kinderen. Hiervoor bestaan heel wat eenvoudige manieren. 

Angsten die je kinderen hebben, geef je meestal zelf onbewust aan hen door, juist met de bedoeling ze ervoor te beschermen. Bv. Je wil je kind duidelijk maken dat het geen angst hoeft te hebben voor iets. Wat zeg je dan?  “ Je hoeft niet bang te zijn voor …”  Juist dit zinnetje doet je kind beseffen dat er redenen zijn om bang te zijn en creëert bij hen angst. En dat wou je nu net voorkomen, toch? Er zijn trouwens niet altijd woorden voor nodig! Kinderen voelen ook perfect de angsten van hun ouders aan. Ze letten op hun gedrag, hun houding en nemen het spontaan over.    

Boodschappen, waarden die je meegeeft aan je kinderen hebben een enorme impact op hoe ze later in het leven staan. Bv. iets wat vroeger misschien nog veel meer speelde dan nu: “Wees eens een flinke jongen. Flinke jongens huilen niet! Huilen is voor meisjes.”  De impact hiervan is zeer waarschijnlijk dat de jongen later veel moeite zal hebben zijn gevoelens te uiten. Hij zal ook geen verdriet durven tonen want een echte man doet dat niet die huilt niet, die hoort sterk te zijn.

Kinderen zien en voelen soms dingen die jij als ouder niet ziet of voelt of misschien zelfs niet kent. Zegt je kind dat het geesten of spoken ziet? Zeg dan niet die bestaan niet. Laat hen vertellen, neem je tijd om te luisteren, toon interesse en zeg gerust dat jij het niet kunt zien of horen, maar dat sommige mensen dat wel kunnen. Soms is het fantasiemaar vele jonge kinderen staan nog zeer open en hebben contact met het astrale. Bv. Het dochtertje van een familielid had het van haar2 tot 5 jaar  constant over haar opa die bij haar was en haar dingen vertelde. Haar opa was al 8 jaar voor haar geboorte overleden. Op een dag vraagt ze of opa in het ziekenhuis is gestorven. Mama zegt, neen thuis liefje. De volgende dag vertelt het kind: “Mama dat is niet waar, opa is niet thuis gestorven! Hij lag buiten op het gras en een kindje heeft hem gevonden.”  Het meisje kon dit onmogelijk weten. Er was nooit over gesproken want opa was uit het raam gesprongen en een kindje dat bij zijn grootouders op bezoek was had hem op het gras voor hun raam zien liggen, net zoals haar dochtertje nu vertelde. Op dat ogenblik was de mama van slag, dacht even rustig na en zei dan aan haar dochtertje dat opa thuis uit het raam was gevallen omdat hij ziek was.Hoe kon dit kleine meisje deze details kennen? Gewoon, omdat ze werkelijk contact had met haar overleden opa.  Wanneer je zegt dat het niet kan, of het afschildert als fantasie ga je de capaciteit van je kind om dingen aan te voelen en te zien onderdrukken of gaat het zich misschien abnormaal voelen. Het zal er niet meer durven over praten, en gaat het voor zich houden en hierdoor soms in stilte angsten doorstaan als zij weer geesten of spoken zien. Geloof me, het is niet altijd fantasie.  Meer en meer kinderen hebben deze hooggevoeligheid en soms hebben deze kinderen begeleiding nodig van een spirituele coach, die hen leert deze dingen te hanteren.  Hoe ze zich kunnen afsluiten voor dergelijke contacten, wat ze ermee kunnen doen, enz….

Er is zoveel wat je kunt doen om je kinderen de mogelijkheid te bieden, hun hele leven lang, elke dag tot een magische dag te maken en hun aangeboren capaciteiten te ontwikkelen in plaats van ze te onderdrukken, zonder het zelf te beseffen.

Ontdek de magische kracht van dankbaarheid, leer het aan je kinderen en zorg zo voor een overvloed aan geluk, in carrière, relaties, gezondheid, enz.